Országos Gyermek-Serdülő-Ifjúsági Bajnokság, A2 Keleti csoport, XV. forduló, 2019.12.08., Leányfalu

Múlt vasárnap – közös megegyezéssel – a tavaszi szezonról előrehozva Leányfalun játszottunk a Dunakanyar Waterpolo csapatai ellen az országos fiú utánpótlás bajnokságok A2 csoportjában. Másodszor találkoztunk velük az idényben, az első alkalommal gyermek és ifjúsági korosztályban szűk, míg serdülő korosztályban sima vereséget szenvedtünk.

A gyermek mérkőzésre teljes kerettel érkeztünk, így joggal reménykedhettünk abban, hogy vissza tudunk vágni ellenfelünknek az őszi vereség után. Három negyeden keresztül úgy is tűnt, hogy sikerrel járunk, végig vezetve (volt, hogy négy góllal is) uraltuk a mérkőzést. A negyedik negyedben azonban ellenfelünk taktikát váltott, amire sajnos részünkről nem a megfelelő “válasz” érkezett, sok-sok egyéni hibának köszönhetően (benne az enyémnek is) a támadójátékunk is veszített hatékonyságából, védelmünk pedig teljesen szétesett, 8:2-re (!) veszítettük el a záró játékrészt, s 16:12-re a mérkőzést. Sajnálom nagyon, mert ebben a meccsben erősen benne volt a győzelem lehetősége.

A serdülő mérkőzés (itt egy meghatározó játékosunk hiányzott) sajnos a papírformának megfelelően alakult, az ellenfél már az elején nagy előnyre tett szert, amit a mérkőzés hátralévő részében folyamatosan növelni tudott. Pedig voltak lehetőségeink, kaptuk sorra a fórokat, de sok esetben még  csak lövéssel sem tudtuk befejezni az emberelőnyeinket (sem). A vége 25:8 lett, jobb elfelejteni inkább ezt a mérkőzést.

Az ifjúsági korosztályban – amiképp a gyermekben is – ugyancsak nagy várakozásokkal mentünk neki a mérkőzésnek. Nem kezdtünk jól, de hamar sikerült visszajönnünk a meccsbe, sőt megfordítanunk az állást. Onnantól mi domináltunk, egészen a negyedik negyed derekáig, amikor egy buta cserés kiállítás végleg megpecsételte a sorsunkat, végül két góllal, 15:13 arányban maradtunk alul. Egy olyan csapattal szemben, ahol a játékosok zöme heti 4-5 edzésen vesz részt, és ahol a játékosok mostanára már levetkőzték azokat a fegyelmezetlenségeket, amit a mi játékosaink sajnos fordulóról fordulóra elkövetnek…

A mérkőzések jegyzőkönyvei:
http://waterpolo.hu/meccs/56877
http://waterpolo.hu/meccs/56709
http://waterpolo.hu/meccs/56541

Soma (bá)