Országos Gyermek-Serdülő-Ifjúsági Bajnokság, A2 Keleti csoport, XI. forduló, 2020.03.08., Vác

Múlt vasárnap az országos utánpótlás bajnokságok aktuális fordulójában z Oázis SC korosztályos csapatait fogadtuk otthoni környezetben, a váci uszodában. Másodszor csaptunk össze velük az idényben, gyermek korosztályban sajnos meglehetősen hiányosan álltunk fel, serdülőben azonban szoros mérkőzésre számíthattunk, ifiben pedig a tisztes vereség elérése lehetett csak a célunk.

A gyermek mérkőzés – ellenére annak, hogy a több hiányzónk miatt három 2007-es születésű és egy 2008-as születésű játékosunk is aktívan ki kellett vegye a részét a munkából – relatíve kiegyenlített küzdelmet hozott, hozzá kell tenni azért, hogy végig futottunk az eredmény után, a mérkőzés nagy részében ellenfelünk vezetett 2-3 góllal, de a játék képe alapján akár meglepetést is okozhattunk volna. Végül – bár egyetlenegyszer sikerült döntetlenre feljönnünk – egy meghatározó játékosunk kipontozódása pecsételte meg sorsunkat, illetve a két oldal kapusai egymást múlták alul, amely versengést sajnos a mi kapusunk nyerte, a végeredmény kézilabda mérkőzést idéző 21:18 lett az Oázis SC javára. Mindamellett gratulálok játékosainknak, fiataljaink is szépen helytálltak a teljes cseresorral felálló ellenfél játékosaival szemben.

A serdülő mérkőzést sajnos rosszul kezdtük, rögtön az első negyedben háromgólos előnyre tett szert ellenfelünk, de szépen lassan sikerült korrigálnunk a kezdeti botladozásokból adódó hátrányunkat. Egy jól sikerült harmadik negyeddel (amit mi nyertünk három góllal) a legvégéig nyitottá tettük a mérkőzést, volt sanszunk az győzelemre is, a döntetlenre is, de sajnos nem sikerült elérjük célunkat, egygólos Oázis vezetésnél szólalt meg a mérkőzés végét jelző duda, 15:14 arányban maradtunk alul egy kifejezetten izgalmas, jó mérkőzésen.

Ifjúsági korosztályban (ezt tudtuk előre) egy rendkívül erős ellenféllel kellett megmérkőznünk, a cél – mint ahogy azt fentebb is említettem – egy vállalható arányú vereség elérése volt csupán. A mérkőzés elejétől a végéig ellenfelünk dominált, mindössze négy gólt tudtunk szerezni, míg ők tizennyolcig jutottak a végére. Tény, hogy gondok vannak nálunk a korosztályban az edzéslátogatással, s az valamennyit számol is, ennek ellenére azt kell mondjam, az Oázis SC ifi csapata minden körülmények között túl nagy falat volna nekünk, a nyerhető mérkőzésieket kell hozzuk majd a hátralévő fordulókban, amiből volt nem egy korábban is már, de eddig egyetlenegyszer sikerült csak győzelemmel zárnunk, reméljük lesz még több is az idényben.

A mérkőzések jegyzőkönyvei:
http://waterpolo.hu/meccs/56522
http://waterpolo.hu/meccs/56690
http://waterpolo.hu/meccs/56858

Soma (bá)