Országos Gyermek-Serdülő-Ifjúsági Bajnokság, A2 Keleti csoport, X. forduló, 2020.03.01., Békéscsaba

Vasárnap, március 1-én a közeli Békéscsabára utaztunk, az országos utánpótlás bajnokságok soron következő, X. fordulójára. A gyermek csapatunk igencsak foghíjas volt, a 2007-es játékosainkkal együtt is csak 9 játékost tudtam nevezni a mérkőzésre (ebből is két kapust), így ott sok jóra nem számíthattunk, serdülőben és ifiben viszont győzelmi reményekkel érkeztünk.

A serdülő mérkőzéssel kezdtünk. Hogy mi történt a gyerekekkel, nem tudom, mindenesetre ennyire indiszponáltan, akaratgyengén játszani ritkán láttam őket. Az 5:0-ra elveszített első negyed után el is dőlt a meccs, a vége csúnya, 15:6-os vereség lett.

A gyermek mérkőzés hasonlóan kezdődött, 7:0-ra is vezetett már az ellenfél, azután azonban valamicskét javult a kép, a vége gólzáporos, 21:17-es vereség lett. Szerencsére kipontozódás nélkül végig tudtuk játszani a mérkőzést, de a kapusaink teljesítménye ma kifejezetten gyenge volt (igaz, az ellenfél kapusa sem parédézott igazán).

Az ifi meccsre maradt a javítás lehetősége, s éltünk is vele, megszereztük a szezon első győzelmét a korosztályban. Jól kezdtünk, mi irányítottuk a mérkőzést, a második-harmadik negyedben aztán jött egy kis rövidzárlat, de újra fel tudtunk állni, s Paupa Bálint vezetésével, Bera Zsolt kiemelkedő kapusteljesítménye mellett 8:7-re sikerült megnyernünk a mérkőzést. Gratulálok a gyerekeknek!

A mérkőzések jegyzőkönyvei:
http://waterpolo.hu/meccs/56518
http://waterpolo.hu/meccs/56686
http://waterpolo.hu/meccs/56854

Soma (bá)