Országos Gyermek-Serdülő-Ifjúsági Bajnokság, A2 Keleti csoport, V. forduló, 2019.11.10., Vác

Múlt vasárnap hazai környezetben játszottunk országos utánpótlás csapatainkkal, a Csongrád korosztályos együtteseit fogadtuk. A gyermek és a serdülő mérkőzések ígérkeztek igazán jónak, az ellenfél ifi csapata viszont az egyik legerősebb alakulat a csoportban.

A gyermek mérkőzést kifejezetten jól kezdtük, hamar háromgólos előnyre tettünk szert, amit a harmadik negyed végéig nagyjából tartani is tudtunk, köszönhetően (többek között) kapusunk aznapi kifejezetten jó teljesítményének. A negyedik negyedben aztán jött sajnos a rövidzárlat, úgy védekezésben, mint támadásban. Elkerülhető gólokat kaptunk, miközben legpotensebb játékosaink rendre rossz megoldásokat választottak, inkább továbbadták a labdát, nem vállalkoztak lövésre. A csongrádiak így hatalmas hajrával, 5:0-ra nyerve a negyedik negyedet három góllal felülkerekedtek, s meg is nyerték a mérkőzést, a vége 9:12 lett. Gratulálunk az ellenfélnek, mindamellett elkedvetlenítő, hogy egy már majdnem megnyert mérkőzést engedtünk ki a kezünkből ilyen könnyedén.

A serdülő mérkőzés is jól indult, 5:0-ra nyertük az első negyedet. Ezután azonban – csak, hogy ne legyen olyan egyszerű – sikerült megnehezítenünk a saját dolgunkat, többször egy-két gólra is felengedtük az ellenfelet, de kiegyensúlyozottabb játékot nyújtottunk, mint a gyermek mérkőzésen, így végül 3 gólt megtartva az elején szerzett előnyünkből biztonsággal nyertünk 17:14-re. Bár a 14 kapott gól ránézésre soknak tűnik, itt is ki kell emeljem a kiemelkedő kapusteljesítményt, a kapott gólok nagy része védekezési hibák eredményeként született.

Az ifjúsági mérkőzésre az esélytelenek nyugalmával szálltunk vízbe. Lehet, hogy az ezzel járó higgadtság hozta, de a 13:23-as végeredmény ellenére élvezhető, jó mérkőzést játszottunk, a 13 lőtt gól magáért beszél (ahogy sajnos a 23 kapott is…), sikeres, olykor szép támadásokat vezettünk, a lövéseink nagy része is bejött ezen a napon. A végeredménnyel természetesen kevéssé, de a mutatott játékkal, azzal, ahogy küzdöttek a gyerekeink – a sok-sok hiba ellenére is – elégedettek lehetünk.

A mérkőzések jegyzőkönyvei:
http://waterpolo.hu/meccs/56500
http://waterpolo.hu/meccs/56668
http://waterpolo.hu/meccs/56836

Soma (bá)