Országos Gyermek-Serdülő-Ifjúsági Bajnokság, A2 Keleti csoport, II. forduló, 2019.09.29., Vác

Múlt vasárnap a Ceglédi VSE korosztályos csapatait fogadtuk Vácott, az országos A2-es utánpótlás bajnokság keleti csoportjának 2. fordulójában.

A gyermek mérkőzéssel kezdtünk, a körülmények sok bizakodásra nem adtak okot, négy korosztálybeli játékosunk távollétében kellett a lehető legjobban produkálnunk, a tervezettnél több feladatot hárítva így a fiatalabb, 2007-es, 2008-as születésű játékosainkra, akik – hozzáteszem – megállták a helyüket a náluk 2-3 évvel idősebbek korosztályában. Ezeken a mérkőzéseken (de általában is) a meghatározó játékosainknak lényegesen többet kell vállalniuk ahhoz, hogy elfogadható eredményt érjünk el, ez most nem így történt. A negyedik negyed végére a sok kipontozódás miatt ráadásul 6-an maradtunk a medencében. Ilyen körülmények mellett a 20:9-es vereség elfogadható ugyan, de semmiképpen sem örömteli, teljes kerettel bizonyosan jobb mérkőzést játszhattunk volna.

A serdülő mérkőzés kiegyenlítettebb küzdelmet hozott. A második negyedet elrontottuk (vagy az ellenfélnek sikerült jól), de az 1:5-ös negyed után egy 6:2-re megnyert harmadik negyeddel visszajöttünk a mérkőzésbe, sőt a negyedik negyedben már két góllal is vezettünk, de egy páros brutalitás miatt elvesztettük az egyik legmeghatározóbb (és ezen a mérkőzésen is jó játékot mutató) játékosunkat, további egy játékosunk cserés kiállítást kapott, így a végén mi örülhettünk talán jobban a 13:13-as döntetlennek. Következett a büntetőpárbaj, mind az öt lövő játékosunk értékesítette a büntetőjét, a másik oldalon egy játékos hibázott, így 18:17-re megnyertük a mérkőzést.
Gratulálunk a gyerekeknek, mindhárom korosztályt beleértve ez az első győzelmünk az idei szezonban.

Az ifjúsági mérkőzés ámokfutás volt. A mai napig felfoghatatlan számunkra, hogy hogy sikerült egyáltalán gólt sem szereznünk. Közel 30 lövésből mindössze 8 találta el a kaput (egészen pontosan a kapust). Annak ellenére, hogy egy harapós, pörgős, relatíve erős ellenfelet kaptunk, ez az eredmény semmiképpen sem reális. Folyamatosan leúsztak rólunk, de hat a hatban sem sikerült megállítanunk az ellenfelünket, a kapusteljesítményünk is felejthető volt ezen a napon.
Készülünk a következő mérkőzésre, hogy kiköszörüljük ezt a csorbát.

A mérkőzések jegyzőkönyvei:
http://www.waterpolo.hu/meccs/56487
http://www.waterpolo.hu/meccs/56655
http://www.waterpolo.hu/meccs/56823

Soma (bá)