Országos Gyermek-Serdülő-Ifjúsági Bajnokság, A2 Keleti csoport, I. forduló, 2019.09.22., V8 Uszoda, Szentendre

Az országos utánpótlás gyermek-serdülő-ifjúsági bajnokság I. fordulójában a Dunakanyar Waterpolo vendégei voltunk a szentendrei V8 uszodában. Több év szünet után végre újra mindhárom utánpótlás korosztályban versenybe tudunk szállni, így beneveztünk a legnívósabb hazai utánpótlás bajnokság-sorozat alsóházába.

Elsőként a gyermek korosztály mérkőzését játszottuk le. Nem kezdtünk jól, az első negyedben háromgólos előnyre tett szert az ellenség, a mérkőzés további részében azonban ezt folyamatosan dolgoztuk le, a negyedik negyedet már előnyből várhattuk. Sajnos azonban a támadások befejezése nem sikerült, kritikus ponton büntetőt is hibáztunk, miközben védekezésben egy-két egyéni hibából elkerülhető gólokat kaptunk, így a végére újra a házigazda került előnybe, amit másodszor már nem engedett ki a kezéből, a vége 12:10 lett a javukra.

A serdülő mérkőzésen sajnos hamar megmutatta ellenfelünk, hogy sok keresnivalónk nincs, de ha lett is volna, két játékosunk fegyelmezetlenség miatt cserés kiállítást kapott, ami végképp megpecsételte a sorsunkat. A végeredmény 22:6 lett, a visszavágón az eredményen jócskán lehet majd kozmetikázni, de el kell ismerni, hogy ebben a korosztályban a mienknél jobb játékerőt képvisel a Dunakanyar Waterpolo.

Az ifjúsági mérkőzéssel kapcsolatosan nagy elvárásaink voltak, hiszen ebben a korosztályban erősödtünk a legtöbbet azzal, hogy korábban eligazolt játékosaink nagy része visszatért hozzánk, megfelelő edzésmunka mellett ütőképes csapatot tudunk kovácsolni belőlük. A srácok hatalmas győzni akarással szálltak vízbe, de sajnos ugyanilyen nagy vehemenciával is játszottak, ennek volt köszönhető a két cserés kiállításunk. Ezek ellenére is mi irányítottunk, majdnem végig vezettünk is, egyszer nem csak sajnos, a legvégén. 15:14-es vereséget szenvedtünk végül, de hát ilyen a sport. Örülhetünk viszont annak, hogy kifejezetten izgalmas, jó mérkőzést játszottunk, egy kisebb balhéval megspékelve a végén, ami extra ízt ad(hat) egy-egy vízilabdameccsnek.

A mérkőzések jegyzőkönyvei:
http://www.waterpolo.hu/meccs/56485
http://www.waterpolo.hu/meccs/56653
http://www.waterpolo.hu/meccs/56821

Soma (bá)