DVL Serdülő Bajnokság, Felsőház, II. forduló, 2020.02.22., Pesterzsébet

Február 22-én Pesterzsébeten játszottuk le következő két mérkőzésünket a DVL Serdülő Bajnokság felsőházának második fordulójában. Két erős ellenfélre számítottunk, ráadásul két játékosunk távollétében voltunk kénytelenek kiállni a mérkőzésekre.

Első ellenfelünk, a Balaton VK a másik csoport győzteseként érkezett a felsőházba, játékerejéről csak a korábbi, Fehérvár VSE elleni meccsünk alapján lehetett valamelyes képünk. A mérkőzés elején 4:0-ra elment ellenfelünk, ezt egyértelműen a megfelelő bemelegítés hiányának tudom be, valamikor a harmadik negyed elején-közepén sikerült megérkeznünk a mérkőzésbe, s előbb fokozatosan csökkentve hátrányunkat, majd megfordítva az eredményt 9:8 arányban sikerült nyernünk. Fentiek alapján azt gondolom viszont, hogy ha nem is nagyon könnyen, de mindenképpen verhető ellenfélről van szó, a következő mérkőzésen ennél többet várok játékosainktól.

Az ESMTK együttesét már ismertük, korábban két mérkőzést is játszottunk ellenük a csoportban, két kiemelkedően jó képességű játkosunk mellett jól összerakott együttes képét mutatják. S mutatták ezen a napon is, a negyedik negyedre 10:10-es döntetlen állásnál fordultunk, azt viszont – nem kis mértékben Radócz Ricsi fantasztikus kapusteljesítményének köszönhetően – 3:0 arányban hoztuk, így 13:10 arányban diadalmaskodtunk végül.

A mérkőzések jegyzőkönyvei:
http://waterpolo.hu/meccs/60205
http://waterpolo.hu/meccs/60203

Soma (bá)