DVL Gyermek III. Bajnokság, Felsőház – Nagykanizsa, 2019.03.30.

Amilyen könnyedén jutottunk be a 2006-os DVL bajnokság felsőházába (egy egygólos vereségünk volt ősszel mindössze, a többi mérkőzésünket fölényesen nyertük), akkora meglepetést okozott számunkra már a megelőző fordulóban is, hogy mekkora játéktudásbeli különbség van korábbi ellenfeleink és a felsőházban szereplő csapatok között.

Nagykanizsán az abszolút favorit Tatabánya és a Balaton VK voltak ellenfeleink. Esélyünk nem volt sajnos, mindkét együttes lényegesen erősebb nálunk jelenleg. A Tatabánya csapatként funkcionál kitűnően, a Balaton VK pedig az egy-két akcelerált játékosával tud ellavírozni a bajnokságban (nekik kifejezetten kedvez a versenykiírás azon pontja is, amely négy negyeden keresztül kötelező szoros emberfogást ír elő).

Mi – két-három meghatározó korosztálybeli játékosunk mellett főként 2007-es születésű játékosokat szerepeltetünk, úszástudásban, fizikálisan, technikai és taktikai szempontból sem tudjuk sajnos felvenni a versenyt ellenfeleinkkel.

Ez ezen a két mérkőzésen leginkább a góllövés hiányában mutatkozott meg, viszont szerencsére 10 gól alatt tudtuk tartani mindkét ellenfelünket: a TVSE-től 9:1-es, míg a Balaton VK-tól 9:4-es vereséget szenvedtünk.

http://www.waterpolo.hu/meccs/53111

http://www.waterpolo.hu/meccs/53114

 Soma (bá)