DVL Gyermek I. – Balatonfűzfő, 2018.10.06.

2018. október 6-án Balatonfűzfőn rendezték a DVL Gyermek I. (2004-ben vagy később születettek) bajnokság B csoportjának első fordulóját. Két mérkőzést játszottunk, előbb a rendező fél, a Balaton VK, majd a Velence Plus I. csapata ellen.
A Balaton VK feltehetőleg a legerősebb ellenfél a csoportban, a két meghatározó játékosunk távollétében elért 12:8 arányú vereség így, első olvasatra még elfogadható is lenne. Mindazonáltal ezt a mérkőzést az ott jelen lévő kerettel is meg lehetett volna nyerni. Sem védekezésben, sem pedig támadásban nem sikerült képességeinknek megfelelően vízilabdázni, többen beleszürkültek a mezőnybe, s sajnos sokszor még vízilabdázni sem sikerült: kamaszodó gyermekeink egyikében-másikában kezd túltengeni a tesztoszteron, ami természetes, az már kevésbé az, hogy látszólag nem képesek kontroll alatt tartani azt, időnként képesek megfeledkezni arról a jelentéktelennek tűnő tényről, hogy labda is van a vízben. Hogy az ellenfél játékosát szankcionálták 4 perces kiállítással, csak a szerencsének tudható be, sajnálatos viszont, hogy a 4 percnyi emberelőnyös játékrészben sem sikerült közelebb zárkóznunk a végig 3-4 góllal vezető balatoniakhoz.
Soron következő ellenfelünk, a Velence Plus I. lényegesen gyengébb játékerőt képvisel. Ezt a mérkőzést könnyedén nyertük, a végeredmény 18:3 lett, különösebben értékelni sem tudom, úszástudásban, állóképességben, technikailag és taktikailag is magasan fölé nőttünk ellenfelünknek. Örülök viszont a nagy különbségnek azért, mert az ilyen mérkőzések azok, amikor a kezdetben kispadon ülő játékosaink a kezdővel azonos mennyiségű vagy akár még több játéklehetőséget kaphatnak.
Soma (bá)