DVL Gyermek I. Bajnokság, B csoport – Vác, 2018.11.17.

  1. november 17-én szombaton, hazai rendezésben zajlott le a DVL Gyermek I. bajnokság aktuális fordulója. Két mérkőzést játszottunk, előbb a Balaton VK, majd a Velence Plus I. csapata ellen.

A Balaton VK elleni, gólszegény mérkőzés végül 3:3-as döntetlennel ért véget. Nagyot küzdöttek a gyerekek, azt kell mondjam, hogy maximálisan betartották az előzetesen megbeszélteket: a fő hangsúlyt a védekezésre fektettük, ennek köszönhető, hogy mindössze 3 gólt kaptunk. A támadás akadozott kissé, és bár végig kézben tartottuk a mérkőzést, úgy is tűnt, hogy megnyerjük, a kialakított helyzeteink kis részét sikerült csak gólra váltanunk. Ez elsősorban az izgalomból fakadhatott, hazai pályán, szülők, nagyszülők, testvérek előtt akartak bizonyítani a gyerekek, ami – az én olvasatomban  – sikerült is. Jó meccset játszottunk, és ez a fontos, maga az eredmény ebben a korosztályban még másodlagos.

A Velence Plus I. elleni mérkőzésünk az elvártaknak megfelelően alakult, könnyed, 23:5-ös győzelmet arattunk, a góllövésből a nehezebb ellenfelek ellen kevesebb szerephez jutó, fiatalabb játkosaink is kivették részüket, ami egyéni motivációt is ad nekik a győztes meccs feletti öröm mellett.

Soma (bá)