DVL Gyermek I. Bajnokság, B csoport – Balatonfűzfő, 2018.12.08.

Múlt hét szombaton, 2018. december 8-án a Balatonfűzfőn rendezték a DVL Gyermek I. Bajnokság B csoportjának utolsó fordulóját. Két mérkőzést játszottunk, előbb a DFVE, majd a BUSC csapata ellen.

A Dunaújváros elleni mérkőzésnek többes jelentősége volt. Egyrészt az első találkozó nem éppen a legszebb emlékeket hagyta maga után: 13:3-as vereség a balatonfüredi fordulón, október 27-én. Most megadatott a lehetőség, hogy visszavágjunk nekik, bár most sem teljes kerettel érkeztünk a tornára (szerencsére most több 2004-es születésű játékosunk volt jelen, mint akkor, így várható volt az legalább, hogy fizikailag nem fognak fölénk nőni). Másrészt ennek a mérkőzésnek a végkimenetele döntött a felsőházba jutásról, ami feltehetően nem csak nekünk, de a dunaújvárosi gárdának is előzetes célkitűzése volt.

Bár jól kezdtük a mérkőzést, már az első negyed közepén látni lehetett, hogy a győzelem eléréséhez támadásban 360 fokos fordulatot kell vegyünk, sorra maradtak ki a kialakított helyzeteink, amit az ellenfél rendre meg is torolt; a második negyed felére már 6:2-re is vezetett a DFVE együttese. Aztán “megérkeztünk” végre a meccsbe. A hátralévő időben teljes mértékben uraltuk a terepet, mind védekezésben, mind támadásban kimagaslót nyújtottunk, labdákat szereztünk hátul, elöl pedig sorra lőttük a gólokat. Kifejezetten szépen, önzetlenül játszottak a gyerekek. A vége 12:7 ide, a negyedik negyedben még gólt sem kaptunk (a harmadikban is csak egyetlenegyet). A kisebb hibák ellenére gratulálok a gyerekeknek a teljesítményükhez, ezzel el is dőlt, hogy a BVK csapata mellett ebből a csoportból mi folytatjuk tovább a felsőházban tavasszal.

A második, BUSC elleni mérkőzésünk könnyed levezetés volt szerencsére, mindenki bőven kapott játéklehetőséget, és éltek is vele a gyerekek egytől-egyig, megintcsak minden egyes mezőnyjátékosunknak sikerült gólt szereznie. A végeredmény 18:1 lett.

A mérkőzések jegzőkönyveinek linkjei:

http://www.waterpolo.hu/meccs/51253

http://www.waterpolo.hu/meccs/51255

Soma (bá)