Országos Gyermek-Serdülő-Ifjúsági Bajnokság, A2 Keleti csoport, IV. forduló, 2019.10.27., Széchy Tamás Uszoda

Múlt vasárnap az Oázis SC vendégei voltunk a margitszigeti sportuszodában az országos utánpótlás bajnokságok A2 csoportjának 4. fordulójában. Az ellenfél korábbi eredményeit vizsgálva vereségekre számíthattunk, az ifi korosztályuk különösen erősnek ígérkezett előzetesen, de a másik két korosztályban is jobbnak tűntek.

A gyermek mérkőzéssel kezdtünk, egy kezdő játékosunk távollétében, így ismét több feladat hárult a korosztálynál lényegesen fiatalabb játékosainkra. Bár a vártnál kevésbé volt meggyőző az ellenfél teljesítménye, mégsem éreztem, hogy megnyerhetnénk a meccset, egy korai kipontozódás pedig végleg megpecsételte a sorsunkat. Volt egy pillanat ugyan, 8:6-nál, amikor közelebb zárkózhattunk volna, de az időkéréses fórunkból végül az ellenfél profitált, s azután újból nagyobb előnyre tett szert. A vége – vállalható – 15:9-es vereség lett.

A serdülő mérkőzésen lemásoltuk a végeredményt, ugyanúgy 15:9-es vereséggel zártunk. A különbség annyi, hogy míg a gyerekek legalább beleadtak mindent, serdülő játékosaink enerváltan, akarat nélkül játszottak (tisztelet a kivételnek), ilyen hozzáállással pedig nehéz jó mérkőzést játszani.

Az ifi meccs az előzetesen elképzelteknek megfelelően alakult, az ellenfél hamar jelezte fölényét, végig magabiztosan vezetett, végül 18 gólig jutott, mi ezzel szemben 6 találatot tudtunk csak jegyezni, ellenére annak, hogy az Oázis SC kapusainak szerényebb teljesítménye többet is engedett volna, de sokszor hoztunk rossz döntéseket és a lehetségesnél (és szükségesnél) kevesebbet lőttünk kapura.

A mérkőzések jegyzőkönyvei:
http://waterpolo.hu/meccs/56494
http://waterpolo.hu/meccs/56662
http://waterpolo.hu/meccs/56830

Soma (bá)