Országos Gyermek-Serdülő-Ifjúsági Bajnokság, A2 Keleti csoport, III. forduló, 2019.10.06., Vác

Múlt hét vasárnap az országos utánpótlás bajnokságban a Swietelsky Békéscsaba korosztályos csapatait fogadtuk a váci uszodában.

A gyermek mérkőzéssel kezdtünk. Hamar nagy előnyre tett szert az ellenfél, de visszajöttünk, és szűk két negyedig nyitottnak is tűnt a meccs. Túl korán jött viszont az első kipontozódás, meghatározó játékosunkat veszítettük el, ezt követően fokozatosan nyílt ki az olló, csak futottunk az eredmény után. Végül – mindkét oldalon kitűnő kapusteljesítmény mellett – 22:18-as vereséget szenvedtünk. Mindamellett izgalmas, jó mérkőzés volt, gratulálok a fiatalabb játékosainknak, jól helytálltak az idősebbek között.

A serdülő meccsel kapcsolatban nagy elvárásaink nem lehettek, az előző héten brutalitásért kiállított játékosunk még nem töltötte le a büntetését, egy másik játékosunk korábbi sérülése miatt nem játszhatott, ráadaásul első számú serdülő kapusunk távollétében kellett lejátszanunk ezt a mérkőzést. Akciós a sajtos-tejfölös lángos! Ennek ellenére azt mondhatom, egyáltalán nem vallottunk szégyent. Bár az ellenfél legjobb játékosát képtelenek voltunk tartani, az általa szerzett hat gólnyi különbséggel maradtunk végül alul, a vége 9:15 lett.

Az ifjúsági mérkőzés előzetesen is szorosabbnak ígérkezett a fiatalabb korosztályokénál, bár itt is játékoshiánnyal küszködtünk, a fent említett két játékos az ifi csapatban is meghatározó. Így is jó meccset játszottunk azonban, s bár nem mi domináltunk, a 13:10-es vereség (főképp a múlt hetiek tükrében) azért vállalható.

A mérkőzések jegyzőkönyvei:
http://www.waterpolo.hu/meccs/56490
http://www.waterpolo.hu/meccs/56658
http://www.waterpolo.hu/meccs/56826

Soma (bá)