DVL Gyermek I. Bajnokság, kvalifikáció – Győr, 2019.01.13.

Múlt vasárnap (2019.01.13-án) a győri Magyar Vilmos Uszoda adott otthont a DVL Gyermek I. Bajnokság kvalifikációs mérkőzéseinek, melynek tétje a felsőházba jutás volt. A házigazda Győr mellet a PSN Zrt. és a Váci VSE csapatai versengtek a még szabad két helyért.
Az első mérkőzésen a Győr kevés gólos mérkőzésen (6:2 lett a végeredmény), de magabiztos győzelmet aratott a pécsi gárda felett.
Ezt követte a Váci VSE és a PSN Zrt. csapatai közötti összecsapás. Fordulatos mérkőzést játszottunk. Jól kezdtünk ugyan, de a második és harmadik negyedben elkövetett hibáinkat (egy az egy elleni labdavesztések, eladott labdák) a pécsi társulat rendre megtorolta, futottunk az eredmény után. 3:6, sőt 5:9 (a harmadik negyed zárásakor) is állt már az eredményjelzőn, de rendre visszajöttünk a meccsbe, s a negyedik negyedet 5:1-re megnyerve, fantasztikus hajrával 10:10-re mentettük a mérkőzést, ráadásul az utolsó 7 mp-ben a győzelemért támadhattunk, sajnos sikertelenül.
A döntés a Győr elleni mérkőzésre maradt, kezdődhetett a számolgatás: ha felsőházba akarunk kerülni, jobb gólaránnyal kell hozzuk a második mérkőzésünket, mint ahogy az a Pécsnek sikerült. Nagyon nagyot küzdöttek a gyerekek (hozzáteszem, az első meccsen szintúgy), a 11:8-as vereséggel biztosítottuk helyünket a felsőházban.
A hozzállással, küzdéssel maximálisan elégedett vagyok, egyként tettek meg mindent gyerekeink a kitűzött cél érdekében. Hibák mindig akadnak, ezeknek javításán fáradozunk edzésről edzésre és mérkőzésről mérkőzésre. Gratulálok a csapatomnak a sikerhez.

Soma (bá)